torsdag, augusti 28, 2008

Äntligen något nytt!

Det har ju inte blivit så mycket scrapping och kort den sista tiden på min blogg mest en massa inredning. Det blir alltid så på sommaren, särskilt när jag är på landet. Man bara glömmer allt papperspyssel.... ;) Men jag gjorde faktiskt ett kort i sommras till vännen Maria som fylde jämt.


Blommorna är gjorda i grungeboard som jag har stämplat på och sedan klippt ut. Den turkosa bakrunden är infärgad med impressdynor och vatten och sedan stämplad med stämpel från See-D´s.(finns på Papprika)Bokstäverna -även de i grungeboard, är färgade med impressdynor och lite glitter.

tisdag, augusti 26, 2008

Min personlighet

Jag hittade ett personlighetstest hos Mona. I de flesta fall när jag gör ett test brukar jag hålla med men i det här fallet tycker jag nog inte att det stämmer riktigt. Vad tycker ni? Tillhör jag denna grupp av människor? hmm kanske.

Sällskapsmänniskor som älskar att roa sig. Deras goda humör smittar av sig på omgivningen. Lever för stunden och älskar nya upplevelser. Ogillar allt teoretiskt och opersonliga abstraktioner. Vill vara till nytta för andra. Tenderar att vara händelsernas medelpunkt i sällskapslivet. Förnuftiga och praktiskt lagda.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Skådespelare, konstnärer, säljare, lärare, personalvetare, socialarbetare, förskole- och dagispersonal, kläddesigners, inomhusdekoratörer, konsulter, fotografer, musiker, personalchefer, kontorschefer, coacher, fabrikschefer, livsmedelsarbetare, receptionister, rekreationsarbetare, religionslärare.


Det roliga är att jag har jobbat med flera av yrkesvalen. Teater (maskör) , säljare, dagis, utbildad dekoratör, reception. Kläddesigner skulle jag gärna jobba som men socialarbetare skulle jag nog aldrig kunna bli.

Vill ni göra testet hittar ni det här.

onsdag, augusti 13, 2008

Till salu.

Nu säljer de huset tvärs över vägen, våran närmaste granne. Huset ser ut som värsta rucklet men har potential för att kunna bli riktigt fint, men det krävs mycket jobb. Bilder kan du se här. Det är ett dödsbo och har stått tomt de senaste åren. Ligger ca 14 mil från Stockholm och det är motorväg hela vägen.

Är det någon som vill ha ett härligt landställe och något att pyssla med på sommaren lägg ett bud, eller (skambud) så kanske det blir ert. ;)

Tänk vilka mysiga grillkvällar vi kan ha på sommaren och alla fina auktioner vi kan åka på tillsammans. Hi hi. Och så kan vi ha egna små minimaror i scrapping när vädret är trist. (Olivia med familj har också landställe här intill).

Kram Eva

Senaste fynden!


Här är de senaste fynden jag gjorde i helgen.

En fantastiskt fin ripsmatta dryga 4 meter och handvävd blev kanske inte det billigaste inköpet men jag ville verkligen ha den och jag vet vad de kostar per meter på Gysinge bygnadsvård.
Men de vackert broderade örngotten och de fina handbroderade dukarna gick blev mina för en hundring.

Tolv handvävda kökshandukar med monogram 100:-. Man kan fortfarand göra fynd på auktioner trots att det blivit så populärt med linne med spetsar och monogram. ;)


Det har ju inte varit något superväder precis så jag har fixat lite innomhus i helgen.
Målat om en byrå (bilder kommer senare) och manglat tvätt. Ja, ni läste rätt. Jag har fått en mangel av pappa som bara har stått hemma hos honom sedan mamma dog. (Oj det är 25 år det) Men den funkar hur bra som helst. Jag trodde väl aldrig att jag skulle stå och mangla lakan!!!

Men nu börjar mitt linneskåp bli riktigt välfyllt så jag får nog sluta att handla lakan och örngott på auktioner. Hi hi

Ha en härlig dag!
Kram Eva

onsdag, augusti 06, 2008

Är sommaren slut nu?

Ja lite så känns det nu när man är tillbaka på jobbet. Vilken fantastisk ledighet vi har haft. Vädret har ju varit perfekt, mycket sol och lite moln.

I sommar har det inte varit så mycket auktioner som det brukar och av de som jag besökte var några bara fulla med skitsaker... tråkigt. Men några fynd har jag gjort ändå.

Vi har köpt ett nytt bord till hallen för 100:- ett riktigt kap. Kommer nog bli vitt med tiden men just nu får det vara som det är.

Även brickan med kannorna är ett auktionsfynd men vi får se om jag behåller dem eller säljer dem på tradera.

Detta skåp fyndade jag för 50:- och håller på att bli bemålat med vit färg. Det ska stå i sovrummet och fyllas med våra kläder. (jag ska lägga in bilder så ni får se det färdiga resultatet.)

Här är nog det bästa köpet jag gjorde i sommar. Två fina gammla trädgårdstolar med härlig patina. De ska få stå på den nya uteplatsen på framsidan av huset.

Vi har så mycket projekt just nu att man inte riktigt vet vart man ska börja. Vår senaste idé är att bygga ut huset igen.... (jag vet lite galet) men det kommer att bli bra. Planen är att bygga ut gaveln vid köket så att vi får ett stort matrum (glasveranda) på ca 25 kvm och en utgång till trädgården på baksidan. Jag har skissat på lite förslag och varit i kontakt med en snickare så det är bara att vänta och se vad det kan kosta oss.

Det har inte blivit så mycket trädgårds skötsel som jag tänkte innan sommaren, för ska vi bygga är det ingen mening med att göra fint när allt ända ska tas bort igen. Men förra året köpte jag en kärra på en auktion och den har fått lite blommor i sig i år.

På bilden är det nyplanterat men nu väller blommorna ut så att man inte ser balkong lådorna.

nä, nu är det dax att återgå till jobbet igen för så fort jag är klar med veckans skörd åker jag till landet igen och en stor auktion på lördag. ;)