lördag, juni 19, 2010

YTTERLIGARE....

...en vecka har gått. Massor av jobb som ska hinnas med innan semestern. Det är tur att inte folk är så intresserade av att sätta upp nya gardiner under sommaren så man kan passa på att vara ledig. Vi tänkte ta några veckor efter midsommar.
På semestern tänkte vi passa på att bygga ett uterum/växthus här i vårat paradis. Jag hoppas att det blir klart så fort som möjligt, jag längtar....

Jag köpte ju en så härlig bänk på auktionen förra helgen och lovade en bild så här kommer den:
Den har en fantastisk patina med rostiga knoppar och avskavd färg.
Upptill är plåten kvar, nött av tidens tand. Den kommer att bli helt perfekt i växthuset.

Det är så vansinnigt mycket mygg här så det går knappt att vara ute men när vi kom upp i kväll var jag ju tvungen att ta ett varv i trädgården och beundra alla vackra blommor. Det är så mycket som har slagit ut den senaste veckan.
                                        
    De gula liljorna sprider en fantastisk doft runt uteplatsen.


Vi har massor av aklejor i trädgården allt från vita till mörkaste lila och alla nyanser av rosa. Både enkla och dubbla.
De sår sig själva och det blir bara fler och olika kombinationer för varje år.

Det är så härligt att gå runt i trädgården och se alla blommor som växer och gror.

En annan av mina favoriter: Allium

En annan doftande skönhet: Vit lupin.
                                                              
           Den här blomman minns jag inte namnet på men den har fantastiska blad i vitt och grönt.


Tack för titten.
Kram Eva.

lördag, juni 12, 2010

Min födelsedagspresent...

...blev en kamera (Canon eos 550d ). Jag fick den några månader försent men vad gör väl det.

Jag har aldrig fotat med en systemkamera förut och det var med viss tvekan jag ville ha den. Det kanske låter konstigt att säga så men det är så mycket nya saker som jag måste lära mig. Och jag har inte så mycket tid att sätta mig in i alla reglage, knappar och olika inställningar. Jag är ju sådan, att ska jag lära mig något nytt så måste det va ordentligt och jag vill kunna allt.

Jag håller på att plöja igenom hela handboken och diverse andra böcker och tidningar men detta kommer att ta tid. Man är inte lika snabb i minnet som när man va yngre eller så är det bara så att hårddisken är full av värdelöst vetande.....;)

Jag älskar ju natur och blommor så det är väl mest sådana saker jag fotar.

Den här astern är fotad i ett växthus här i närheten. Det var ett så härligt ljus där inne och just den här blomman blev träffad av en ljusstråle. Jag har valt att mörka ner kanterna något för det var så mycket skräp och krukor runt om.

Jag låg en hel dag och krälade runt i skogen och fotade vitsippor. Det blåste rätt mycket och det flög runt löv och gräs överallt så jag blev aldrig nöjd. (Lasse tyckte att jag var helt knäpp) Denna blev jag dock ganska nöjd med. Och även här har jag mörkat ner lite av färgerna runtomkring. Man kanske inte ska göra så men jag tycker att blomman poppar ut lite mer när det är mörkare i bakgrunden.

En liten kruka med plättar på tråd. Älskar den växten den är så vacker och skir.

Den här tuppen sprang jag på idag.  Han var så otroligt ståtlig. Bilden blev väl inte så super för jag var tvungen att sticka in kameran genom maskorna i staketet och då blev han inte så glad på mig.... ;(

Det är i allafall otroligt roligt att fotografera och jag släpar med mig kameran överallt. Så nu får jag ytterligare en anledning att updatera den här bloggen lite oftare.

Kram Eva

Jodå, jag lever.

Har inte varit inne här på evigheter och jag antar att ingen annan heller har orkat sig hit.


Jag har gått på sparlåga vad beträffar pysslandet och jag känner fortfarande ingen lust till att skapa. Men nu har ju sommaren satt igång (fast just nu är det halv storm och regn) och med den alla roliga auktioner. :)
Så idag råkade vi bara köra förbi ett hus här i närheten där de hade en stor gårdsauktion. Så mycket fina saker det fanns där.... Jag har ju huset fullt redan men några små saker köpte jag i alla fall.


Jag hittade ett superfint bänkskåp som antagligen har varit en gammal diskbänk för bänkskivan är klädd i plåt med en sarg runt om. Det är riktigt nött med en fantastisk patina.
Det ska få stå i det planerade växthuset med anslutande uterum som vi förhoppningsvis ska bygga i sommar.
4 stycken fönster med spröjs, en liten trälåda, 2 gammla registreringsskyltar och en spark fick också följa med hem. Allt står fortfarande inpackat i bilen så det blir inga foton på fynden idag.
Men här kommer ett litet collage av lite andra saker från auktionen.

Ha en härlig fortsättning på helgen.


Kram Eva