lördag, juni 12, 2010

Min födelsedagspresent...

...blev en kamera (Canon eos 550d ). Jag fick den några månader försent men vad gör väl det.

Jag har aldrig fotat med en systemkamera förut och det var med viss tvekan jag ville ha den. Det kanske låter konstigt att säga så men det är så mycket nya saker som jag måste lära mig. Och jag har inte så mycket tid att sätta mig in i alla reglage, knappar och olika inställningar. Jag är ju sådan, att ska jag lära mig något nytt så måste det va ordentligt och jag vill kunna allt.

Jag håller på att plöja igenom hela handboken och diverse andra böcker och tidningar men detta kommer att ta tid. Man är inte lika snabb i minnet som när man va yngre eller så är det bara så att hårddisken är full av värdelöst vetande.....;)

Jag älskar ju natur och blommor så det är väl mest sådana saker jag fotar.

Den här astern är fotad i ett växthus här i närheten. Det var ett så härligt ljus där inne och just den här blomman blev träffad av en ljusstråle. Jag har valt att mörka ner kanterna något för det var så mycket skräp och krukor runt om.

Jag låg en hel dag och krälade runt i skogen och fotade vitsippor. Det blåste rätt mycket och det flög runt löv och gräs överallt så jag blev aldrig nöjd. (Lasse tyckte att jag var helt knäpp) Denna blev jag dock ganska nöjd med. Och även här har jag mörkat ner lite av färgerna runtomkring. Man kanske inte ska göra så men jag tycker att blomman poppar ut lite mer när det är mörkare i bakgrunden.

En liten kruka med plättar på tråd. Älskar den växten den är så vacker och skir.

Den här tuppen sprang jag på idag.  Han var så otroligt ståtlig. Bilden blev väl inte så super för jag var tvungen att sticka in kameran genom maskorna i staketet och då blev han inte så glad på mig.... ;(

Det är i allafall otroligt roligt att fotografera och jag släpar med mig kameran överallt. Så nu får jag ytterligare en anledning att updatera den här bloggen lite oftare.

Kram Eva

1 kommentar:

Katarina sa...

Vad glad jag blir när jag får se dessa fina bilder. Hoppas allt är bra med er. Kramar Katarina