tisdag, september 09, 2008

Hösten är här!

Nu börjar hösten göra sitt intåg med stora kliv. Det känns ju både roligt och sorgligt på samma gång.

Jag älskar ju sommaren med sol och värme.

I närheten av min mans syster så odlas det solrosor. Det är bara att plocka så många man vill ha och betala i en liten burk uppsatt vid vägkanten. KUL! och jag tror faktiskt att folk betalar för sig.


Jag vet att inte bilden inte är den bästa men jag fotade med mobilen.


Som jag skrev i förra inlägget så ska vi bygga en stor glasveranda där vi ska ha matbordet. Och för några veckor sedan fyndade jag en massa fönster som jag ska bygga ett jättestort vitrinskåp av. Som ska också ska få stå på glasverandan.
Det kommerbli ca 160*240 med 6 fönster totalt. Nu undrar jag, tycker ni att jag ska slipa ner färgen och måla om. (Vitt) Eller ska jag låta de vara lite avskavda och halvtrasiga som de är????

Kram Eva

Vi bygger till IGEN!

I helgen träffade vi "våra" duktiga snickare. Jag hade ritat en teckning så som vi vill ha utbyggnaden och de tyckte att de såg bra ut. Så nu sätter de fart och bygger en snygg glasveranda/matrum i anslutning till köket så fort grävaren har varit där och grävt ett hål att gjuta i.

De sa att det inte skulle gå lika fort som när vi byggde hall/badrum förra året men jag hoppas att de är klara till jul. Jag har redan förberett familjen på att fira jul på landet. (längtar faktiskt lite)





Så här ser det ut innan bygget. Bilden är tagen när badrumsutbyggnaden var klar förra året.

Det högra nedersta fönstret försvinner och där tas väggen upp in till köket. Det vänstra får vara kvar (eller byts till något snyggare med fler spröjs) till kammaren så att man forfarande får in ljuset till det rummet. Och det översta får vara som det är, taket börjar strax under.