torsdag, december 04, 2008

OJ OJ OJ !

Vilken nervös vecka det har varit. Vi ska/skulle åka till Thiland på söndag den 7:e dec. Men som alla säkert hört har ju flygplatserna i Bangkok varit invaderade av demonstranter så all flygtrafik har legat nere.
I tisdags var det sista dagen för mig att avboka rummen vi bokat hos Fritidsresor om jag ville ha tillbaka pengarna, om vi i värsta fall inte skulle komma iväg pga flygplatskaoset. Jag vågade INTE chansa, så jag avbokade......10 timmar senare är demonstrationen slut. Vi har en flygresa men inget hotell!!!
Vad göra? Vi kunde ju åka ändå men jag vet av erfarenhet att det är svårt att hitta rum runt "peakseason" när många turister vill fira jul bland palmer. Och det blir nästan alltid dyrare att komma in från "gatan" och boka ett hotel än det är från en förbokningsbyrå även om de lägger på lite.

Så nu har jag suttit det senaste dygnet och mailat till alla hotell på Koh Chang. I morse fick jag svar av de hotellet vi bokade från början och de har plats för oss.
Men de vill att jag betalar 50% i förskott för att reservera rummen. Men de pengarna har jag inte fått tillbaka ännu från "fritte" de ligger ute i cyberrymden på väg tillbaka från en bank i Thailand som tog hand om den första bokningen (av samma hotell).

Allt detta strul har helt tagit udden av vad som skulle bli en härlig semester med familjen. Att bara få gå och längta och titta på bilder är ju en del av nöjet med att resa.

Jag skulle sola lite innan så att jag inte var så blek, tvätta och packa, vaxa benen, ni vet sådant där man gör innan man åker på en resa med sol och bad.
Men jag har inte gjort ett skit, annat än varit nervös över att demonstrationerna inte skulle ta slut i tid och suttit framför datorn och hållit mig uppdaterad om Thailands POLITIK hur kul är det????

Nu har jag läst på Thai airs hemsida att alla plan går som vanligt och vi kommer att få flyga iväg på vår semester. Jag får hoppas att det löser sig med hotellet senare i dag. Packa får jag göra på lördag och den bleka kroppen kanske hinner med ett par vändor i solariet innan söndag. Men efter allt detta strul blir jag nog tvungen att boka in mig på ett fint spa så fort jag är framme om inte annat så för att få bort all den där oönskade kroppsbehåringen. ;)

Kram Eva